۱۱ علت تمیز نشدن ظروف در ماشین ظرفشویی

تعمیرسرا مرکز تخصصی تعمیر انواع ماشین ظرفشویی در محل

ماشین‌ ظرفشویی یکی از پر طرفدارترین و پرکاردبردترین لوازم خانگی موجود می‌باشند چون باعث صرفه‌جویی زیادی در وقت خواهند شد. اما زمانی را تصور کنید که بعد از یک میهمانی شستشوی ظروف را به ماشین ظرفشویی واگذار می‌کنید و پس از اتمام کار با صحنه تمیز نشدن ظروف مواجه می‌شوید.

در این لحظه نه تنها در زمان صرفه‌جویی نشده بلکه کوهی از خستگی بر روی شما آوار می‌شود. اگر شما نیز با این صحنه که ظرف‌ها شسته نمی‌شود مواجه شده‌اید و به دنبال علت آن هستید، در این مقاله قصد داریم شما را به پاسخ سوال خود برسانیم. در ضمن شما میتوانید برای تعمیر ماشین ظرفشویی با متخصصان تعمیرسرا تماس بگیرید.

تمیز نشدن ظروف، مشکلی رایج در ماشین ظرفشویی

هیچ کس دوست ندارد پس از پایان فرآیند شستشو توسط ماشین ظرفشویی هنگامی که درب آن را باز می‌کند به جای دیدن ظروفی تمیز و درخشان، با ظرف‌هایی روبرو شود که تمیز نشده و آثار چربی و غذا بر روی آن باقی مانده است.

هر زمان که با تمیز نشدن ظروف یا وجود باقی مانده مواد غذایی بر روی آن‌ها پس از شستشوی ماشین ظرفشویی روبرو شدید، وقت آن است که به بررسی علل این مشکل پرداخته و نسبت به رفع آن و در صورت نیاز تعم

یر ماشین ظرفشویی خود اقدام نمایید.

تمیز نشدن ظروف توسط ماشین ظرفشویی مشکل شایعی است که معمولا به علت رعایت نکردن یک سری اصول در هنگام استفاده رخ می‌‌دهد و در اغلب موارد با انجام یک سری اقدامات ساده برطرف شده و نیاز به تعمیر آن نمی‌باشد.

اکثر افراد بر این باور هستند که ماشین‌هایی که کار شستشو را انجام می‌دهند، همیشه تمیز می‌مانند و نیازی به رسیدگی و تمیز شدن ندارند. در صورتی که این باور به کلی اشتباه بوده و هر نوع ماشین شستشو مانند ماشین لباسشویی یا ماشین ظرفشویی باید تمیز باشند تا لباس یا ظروف شما را تمیز کنند.

در اکثر موارد یک شستشو و تمیزکاری ساده اجزاء ماشین مشکل را به آسانی بر طرف می‌کند. برای اینکه بدانید چه زمانی نیاز به تماس با تعمیرگاه مجاز و تعمیر ماشین ظرفشویی خود دارید با ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

ماشین ظرفشویی چگونه کار می‌کند؟

به منظور یافتن مشکل ماشین ظرفشویی، در قدم اول نیاز است که بدانید ماشین ظرفشویی چگونه کار می‌کند و عملکرد آن به چه شکل است. این دستگاه یک ماشین ساده است که از اجزای گوناگونی در کنار هم به وجود آمده تا با عملکرد خود تمیزی و درخشندگی ظروف را برای شما به ارمغان آورد.

با اینکه مدل‌های مختلف ماشین ظرفشویی وجود دارد اما نحوه کار همه آن‌ها به صورت پایه به این نحو می‌باشد:

  1. آب در محفظه کف ماشین ظرفشویی پر می‌شود.
  2. سپس آب درون محفظه برای رسیدن به دمای مورد نظر گرم می‌شود.
  3. آب گرم شده توسط بازوهای آب‌پاش بر روی ظروف اسپری می‌شود.
  4. مواد شوینده برای از بین بردن چربی و مواد غذایی باقیمانده بر روی ظروف در زمان مناسب وارد چرخه شستشو می‌شوند.
  5. ظرف‌ها آبکشی می‌شوند، آب تخلیه می‌شود و در صورت انتخاب کاربر، ظرف‌ها توسط هوای گرم خشک می‌شوند.

این مراحل کاملا ساده به نظر می‌رسند اما به یاد داشته باشید که تمامی آن‌ها به وسیله یک کامپیوتر کوچک کنترل می‌شود. در مدل‌های جدیدتر ماشین ظرفشویی شاهد هستیم که تنظیمات مختلفی برای کنترل دمای آب، فشار آب‌پاش‌ها و طول هر چرخه وجود دارد.

علل معمول تمیز نشدن ظروف توسط ماشین ظرفشویی

با استناد به تجربه متخصصین تعمیر سرا ، اغلب بازدید چشمی از قسمت‌های مختلف ماشین ظرفشویی برای پی بردن به علت تمیز نشدن ظروف بسیار راهگشا خواهد بود زیرا متوجه کثیفی‌ها یا گرفتگی احتمالی اجزای مختلف دستگاه شده و می‌توانیم نسبت به رفع آن اقدام کنیم. به این نکته توجه کنید که قبل از انجام هرگونه بازدید از قسمت‌های مختلف دستگاه شیر آب را بسته و دستگاه را از برق بکشید.

۱. رسوب و جرم‌های باقیمانده

ماشین ظرفشویی برای شستن ظروف از آب لوله‌کشی منزل شما استفاده می‌کند بنابراین اگر آب شیر شما ناخالص باشد می‌تواند باعث ایجاد رسوب در قسمت‌های مختلف ماشین و در نتیجه ایجاد لک بر روی ظروف شود. بنابراین هرگاه که در داخل محفظه ماشین ظرفشویی خود آثاری از رسوب و باقیمانده مواد غذایی مشاهده کردید باید داخل دستگاه خود را تمیز کنید.

برای تمیز کردن داخل ماشین ظرفشویی به شیوه زیر عمل کنید:

  1. دو یا سه فنجان سرکه سفید را در ظرفی پلاستیکی ریخته و در قسمت پایین محفظه دستگاه خود قرار دهید.
  2. برنامه شستشوی عادی را انتخاب کنید و دکمه استارت را فشار دهید تا برنامه شستشو اجرا شود.
  3. پس از اتمام شستشو درب ماشین ظرفشویی را یک شب باز گذاشته تا بوی سرکه سفید از آن خارج شود.

ذکر ۲ نکته مهم در اینجا ضروری است. نکته اول اینکه مقدار زیاد سرکه به خاطر اسیدی بودن ماهیت آن می‌تواند برای دستگاه مضر باشد پس از مقادیر بیشتر استفاده نکنید و نکته دوم اینکه در طول انجام این چرخه شستشو، از ماده شوینده استفاده نکنید چون در صورت ترکیب با سرکه می‌تواند برای دستگاه شما آسیب‌زا باشد.

۲. بررسی شیلنگ‌ها و ورودی آب

بررسی دلایل تمیز شسته نشدن ظرف‌ها در ماشین ظرفشویی

شیلنگ ورودی آب به ماشین ظرفشویی تأمین کننده آب مورد نیاز دستگاه برای شستشوی ظروف می‌باشد. یکی از دلایل اینکه ظرف‌ها شسته نمی‌شود، میزان آب ورودی به دستگاه می‌باشد. پس حتما شیلنگ آب ورودی به ماشین ظرفشویی در زیر سینک آشپرخانه خود را به دقت بررسی کنید ممکن است به خاطر نشتی، پارگی یا گرفتگی آب مورد نیاز دستگاه به خوبی تأمین نشود. در صورت عدم تأمین آب مورد نیاز دستگاه احتمالا شیلنگ ورودی نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.

 نحوه تعویض یا تعمیر شیلنگ ورودی به صورت زیر می‌باشد:

برای انجام این کار شما به یک سطل آب، یک آچار قابل تنظیم، یک پیچ گوشتی و یک دستمال نیاز دارید.

  1. شیر آب را ببندید.
  2. سطل را در زیر شیلنگ مربوطه قرار داده و آن را از شیر جدا کنید.
  3. همزمان شیلنگ را از محل اتصال به ماشین ظرفشویی جدا کنید.
  4. شیلنگ جدید را متصل کرده و به وسیله آچار سفت کنید.
  5. شیر آب را باز کرده و وضعیت جریان آب در شیلنگ را کنترل کنید.

مقاله مزتبط : آموزش نحوه ریست کردن ماشین ظرفشویی

۳. گرفتگی بازوهای آب‌پاش

بررسی گرفتگی بازوهای آب‌پاش و اقدام جهت رفع آن

بازوهای آب‌پاش مسئولیت اسپری کردن آب بر روی سطح ظروف را بر عهده دارند. سوراخ‌های ریز تعبیه شده بر روی آب‌پاش سرعت جریان آب را افزایش داده و باعث می‌شود که آب با فشار مناسب به کلیه ظروف برسد.

در صورتی که این سوراخ‌ها دچار گرفتگی شده باشد آب به کلیه ظروف موجود در ماشین ظرفشویی نرسیده در نتیجه شاهد تمیز نشدن ظروف خواهیم بود. گرفتگی سوراخ‌های بازوهای آب‌پاش می‌تواند در اثر جمع شدن ذرات رسوب آب یا باقیمانده غذاها به وجود آید. بازوهای آب‌پاش دستگاه را بررسی کنید اگر دچار گرفتگی شده است به روش‌های زیر عمل کنید:

  • قرار دادن در سرکه: بازوهای آب‌پاش را جدا کرده و در محلول ۱ به ۱ سرکه و آب به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. سپس با استفاده از یک اسفنج تمیز بازوها را از رسوبات و باقیمانده‌های غذا پاک کرده و با آب فراوان بشوئید. قبل از هربار استفاده از ماشین ظرفشویی بازوی آب‌پاش را کنترل کنید تا در صورت گرفتگی نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
  • استفاده از یک برس یا سیم فلزی کوچک: گاهی وقت‌ها رسوبات در اثر گذشت زمان آنقدر سفت شده‌اند که لازم است از یک برس کوچک برای پاک کردن آن از روی بازو استفاده کنید. دقت کنید که زیاد به بازو فشار نیاورید چون جنس اغلب آن‌ها از پلاستیک بوده و ممکن است با ایجاد خراشیدگی محلی برای رشد باکتری‌ها بر روی آن فراهم کنید. همچنین بهتر است با استفاده از یک سیم فلزی، داخل سوراخ‌های آب‌پاش را نیز تمیز کرده و با آب بشوئید.

۴. تمیز کردن دوره‌‌ای فیلتری ای

بررسی فیلتر دستگاه و اقدام جهت رفع مشکل در فیلتر

فیلتر کف ماشین ظرفشویی به این منظور تعبیه شده است که ذرات بزرگ و باقیمانده‌های غذا که از ظروف جدا می‌شوند را به خود جذب می‌کند. اگر فیلتر دستگاه خود را نگاه کنید مطئن باشید با بقایا و ذرات جدا شده روبرو می‌شوید.

زیاد شدن این ذرات و رسوبات باعث گرفتگی فیلتر و عدم خروج مناسب آب در زمان آبکشی شده و در نتیجه ظرف‌ها شسته نمی‌شود. توصیه می‌شود در دوره‌های ماهانه نسبت به تمیز کردن فیلتر ماشین ظرفشویی اقدام کنید.

محل فیلتر ماشین ظرفشویی خود را پیدا کنید. این محل به راحتی قابل تشخیص است زیرا حجم زیادی از مواد غذایی و رسوب در آن جمع شده‌اند. فیلتر را خارج کرده و با آب گرم و اسفنج بشوئید و پس از خشک شدن در محل خود نصب نمایید.

۵. بررسی محل قرار دادن مواد شوینده

کنترل جاپودری دستگاه و اقدامات لازم در خصوص رفع مشکل آن

اگر پس از پایان یک دوره شستشو متوجه شدید که ماده شوینده در محل قرارگیری باقی مانده و حل نشده است، احتمالا به یکی از دلایل تمیز نشدن ظروف خود در ماشین ظرفشویی پی برده‌اید.  اگر مشکل از قسمت پخش کننده ماده شوینده باشد و این قسمت به درستی کار نمی‌کند ابتدا بررسی کرده و در صورت نیاز با یک تکنسین متخصص تماس بگیرید.

اول لوله انتقال ماده شوینده را بررسی کنید که به وسیله رسوبات یا آشغال دچار گرفتگی نباشد. اگر بود می‌توانید به وسیله مسواک و سرکه محل گرفتگی را تمیز کنید. اگر لوله انتقال ماده شوینده گرفتگی نداشت آنگاه آن را از نظر وجود شکستگی بررسی کنید. اگر دچار شکستگی باشد باید با یک تکنسین متخصص برای تعمیر ماشین ظرفشویی خود تماس بگیرید.

۶. بررسی مخزن تخلیه آب

اگر مشاهده کردید که آب در پایین محفظه دستگاه شما جمع شده و تخلیه نمی‌شود به احتمال زیاد مشکل از مجرا و مخرن تخلیه آب می‌باشد. این قسمت بعد از فیلتر دستگاه قرار دارد و به راحتی می‌تواند به وسیله رسوبات و باقیمانده‌های غذا مسدود شود و آب از داخل محفظه تخلیه نشود.

برای رفع این مشکل ایتدا آب جمع شده در کف ماشین ظرفشویی را تخلیه کرده و محفظه تخلیه آب در زیر فیلتر را پیدا کنید و هرگونه آشغال و رسوب جمع شده در آن محل را از بین ببرید. سپس یک مرحله عملیت شستشو بدون هیچ ظرفی اجرا کنید و از تخلیه آب از محفظه دستگاه مطمئن شوید.

۷. بررسی شیلنگ تخلیه آب

اگر محفظه تخلیه تمیز است ولی همچنان آب در پایین محفظه شستشوی ماشین ظرفشویی جمع می‌شود باید شیلنگ تخلیه آب را بررسی کنید. به احتمال زیاد شیلنگ تخلیه دچار گرفتگی شده است.

برای رفع این مشکل ابتدا شیر آب را ببندید و سپس شیلنگ تخلیه را جدا کرده و به وسیله یک میله فلزی یا حرکات مارپیچی رسوبات و آشغال‌های موجود را از داخل شیلنگ خارج کنید.

۸. بررسی پمپ آب ماشین ظرفشویی

پمپ آب در ماشین ظرفشویی وظیفه رساندن و تأمین آب برای شستشوی ظروف در ماشین ظرفشویی را بر عهده دارد. هرگونه اختلال در عملکرد پمپ آب و یا گرفتگی باعث می‌شود که آب به میزان کافی برای شستشوی ظروف تأمین نشده و در نتیجه ظرف‌ها شسته نمی‌شود.

اگر نقص از پمپ آب ماشین ظرفشویی باشد باید توسط تکنسین مجرب تعمیر شود ولی اگر پروانه واترپمپ خوب نمی‌چرخد ممکن است با تمیز کردن قسمت‌های دوار پروانه خودتان مشکل را برطرف کنید.

۹. دمای نامناسب آب

ماشین ظرفشویی برای شستشوی بهتر ظروف باید دمای آب مناسب داشته باشد. این دمای آب بسته به نوع برنامه شستشوی انتخابی تنظیم شده و بر روی ظروف پاشیده می‌شود.

دقت کنید که شیر آب گرم متصل به ماشین ظرفشویی بدون ایراد باشد و همچنین آب گرم در زمان کار ماشین در جریان بوده و به مقدار مورد نیاز تأمین شود. همچنین در هنگام انتخاب برنامه شستشو با توجه به کثیفی و چربی ظروف برنامه مناسب با دمای آب لازم را انتخاب کنید تا فرآیند شستشو به خوبی انجام شود.

۱۰. چیدمان ظروف در ماشین ظرفشویی

یکی از دلایلی که با تمیز نشدن ظروف در ماشین ظرفشویی مواجه می‌شویم، نحوه چیدمان ظروف در دستگاه می‌باشد. اگر چیدمان ظروف با توجه به اصول و در محل تعیین شده برای هر ظرف نباشد آب و مواد شوینده به طرز مناسب به برخی ظروف نرسیده در نتیجه ظرف‌ها به خوبی شسته نمی‌شوند. لذا از چیدمان نامنظم و بیش از حد ظرفیت ماشین ظرفشویی پرهیز کنید.

۱۱. نوع مواد شوینده مورد استفاده

مواد شوینده مهم‌ترین فاکتور در شستشوی ظروف هستند از این رو باید از شوینده‌های معتبر و با کیفیت برای شستشو استفاده شود. زیرا استفاده از مواد شوینده نامرغوب و بی‌کیفیت نتیجه‌ای جز تمیز نشدن ظروف در پی نخواهد داشت و حتی ممکن است با ایجاد رسوب به سایر اجزا و قطعات دستگاه آسیب وارد کند.

علت ایجاد لکه و سفیدک بر روی ظروف

علل ایجاد لکه و سفیدک بر روی ظروف و راه‌های پیشگیری از این اتفاق

علت اصلی ایجاد لکه و سفیدک بر روی ظروف بیشتر مربوط به میزان سختی آب و نمک مخصوص مورد استفاده در ماشین ظرفشویی می‌باشد. عدم وجود نمک مخصوص به میزان لازم و تنظیم نبودن مقدار سختی آب می‌تواند باعث ایجاد رسوب و ته‌نشینی آن بر روی ظروف شده در نتیجه شاهد وجود لکه و سفیدک بر روی ظروف پس از اتمام شستشو خواهیم بود.

علت ایجاد خش و مات شدن ظروف

خش‌دار شدن ظروف رابطه مستقیمی با نوع شوینده‌ها، نرمی آب، دمای بالای آب و کیفیت ظروف دارد. همچنین چیدمان مناسب ظروف مطابق با محل‌های در نظر گرفته شده در محفظه شستشو می‌تواند از خش‌دار شدن ظروف جلوگیری کند.

استفاده از مواد شوینده مرغوب و با کیفیت، تنظیم سختی آب، تنظیم دمای مناسب آب نیز جزو عواملی هستند که در صورت رعایت آن‌ها ایجاد خش و مات شدن ظروف در اثر شستشو به حداقل ممکن خواهد رسید.

تعمیرسرا نمایندگی رسمی تعمیر ماشین ظرفشویی در محل

اگر پس از استفاده از ماشین ظرفشویی با تمیز نشدن ظروف خود روبرو شدید راهکارهای ارائه شده در این مقاله می‌تواند راهگشای مشکل شما باشد تا بتوانید همیشه با رضایت کامل از ماشین ظرفشویی خود بهره ببرید. به این نکته توجه نمایید که در صورتی که با بررسی مشکلات غیر فنی مشکل شما ماشین شما برطرف نشد برای بررسی مشکلات فنی و در صورت نیاز تعمیر ماشین ظرفشویی خود از یک تکنسین مجرب درخواست کمک نمایید. برای این منظور می‌توانید از خدمات کارشناسان مجرب شرکت خدماتی تعمیرسرا به نشانی اینترنتی tamirsara.com استفاده نمایید.

۱۴۰۰/۰۹/۰۲

فرم ارسال نظر