علت لرزش ماشین لباسشویی

لرزش ماشین لباسشویی و گاهی تکان‌های شدید آن حین کار کردن، موضوعی است که ممکن است تا کنون شما با آن مواجه شده باشید. سر و صدای زیادی که در این مواقع از دستگاه ایجاد می‌شود، بسیار آزاردهنده است و ممکن است باعث نگرانی شما شود. این تکان‌ها گاهی به قدری شدید است که ماشین لباسشویی از جای خود حرکت می‌کند. این امر، ممکن است به دلیل استفاده نادرست از دستگاه و درنتیجه معیوب شدن و ایجاد نقص فنی در لباسشویی باشد. در این مقاله از تعمیرسرا، دلایل این لرزش و تکان‌های شدید را بررسی خواهیم کرد و علت لرزش ماشین لباسشویی را برای شما مطرح خواهیم نمود. در نظر داشته باشید که اگر مت زمان طولانی ماشین لباسشویی شما دارای لرزش و ارتعاش باشد، خراب شده و نیاز به تعمیر لباسشویی دارد.

دلایل لرزش ماشین لباسشویی

تکان خوردن و لرزش ماشین لباسشویی، بیشتر در مدل های قدیمی این دستگاه مشاهده می‌شود، اما در مدل‌های جدید لباسشویی هم این موضوع همچنان دردسر ساز است. این لرزش‌ها ممکن است به دلیل مشکلات فنی لباسشویی و یا غیر فنی آن باشد. مشکلات فنی مربوط به نقص یا معیوب بودن یک یا چند قطعه و بخش غیر فنی آن با عدم استفاده صحیح از دستگاه مرتبط است.

بررسی دلایل غیر فنی لرزش در مدل‌های قدیمی و جدید لباسشویی

لرزش در مدل‌های جدید لباسشویی می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  • بیش از حد ظرفیت لباسشویی، لباس در آن قرار گرفته است. در واقع، به استاندارد تعریف شده در دفترچه راهنما در مورد مقدار لباس توجه نشده است.
  • تخلیه آب در ماشین لباسشویی انجام نشده است.
  • لباس‌ها به صورت مچاله و گلوله‌ای شکل داخل دیگ قرار گرفته است.

در مدل‌های قدیمی‌تر، لرزش و تکان خوردن می‌تواند به این دلایل باشد:

  • در نتیجه استفاده دراز مدت از لباسشویی، کمک‌های ماشین لباسشویی معیوب شده است.
  • ماشین لباسشویی به صورت تراز قرار نگرفته است.

بررسی فنی علت لرزش ماشین لباسشویی

کمک فنر

یکی از قطعات مؤثر در میزان کاهش حرکت و لرزش دیگ لباسشویی، کمک فنر است. به طور معمول، استفاده طولانی مدت از لباسشویی باعث مستهلک و معیوب شدن این قطعه می‌شود. در نتیجه، تکان خوردن و لرزش ماشین لباسشویی اتفاق می‌افتد. عدم توجه به توزیع مناسب لباس درون دیگ لباسشویی و یا همان ظرفیت مجاز بار در دیگ، می‌تواند به مرور به این قطعه آسیب برساند.

کمک فنر علت لرزش ماشین لباسشویی

فنرهای نگهدارنده دیگ

این فنرها دو کارکرد مهم در لباسشویی دارند. یکی اینکه، دیگ را در جایگاه اصلی آن در اتاقک لباسشویی ثابت نگه می‌دارند. دیگر اینکه، در هنگام چرخش ماشین لباسشویی، لرزش‌ها و تکان‌های بیش از حد دیگ را کنترل می‌کنند.

باز شدن این فنرها و در واقع معیوب شدن آن‌ها، می‌تواند در عملکرد صحیح این قطعه مشکل ایجاد کند. در نتیجه، باعث ایجاد لرزش و ارتعاشات زیاد لباسشویی به همراه سر و صدای زیاد می‌شود.

تسمه کاهش حرکت دیگ

در هنگام چرخش لباسشویی، این تسمه‌ها در جهت کنترل حرکات دیگ عمل می‌کنند. در ماشین‌های لباسشویی، چهار تا از این تسمه‌های پلاستیکی وجود دارد. تسمه‌ها در اتاقک لباسشویی قرار دارند و با اتصال به قسمت فوقانی دیگ و تمام گوشه‌های این اتاقک، باعث کاهش حرکت دیگ در هنگام چرخش دستگاه می‌شوند.
آسیب دیدن این تسمه‌ها، باعث ایجاد تکان‌هایی در ماشین لباسشویی می‌شود. در چنین مواردی، باید این تسمه‌ها تعویض شوند.

بلبرینگ‌ها

نقش بلبرینگ‌ها در لباسشویی، کمک به چرخش دیگ شستشو می‌باشد. این بلبرینگ‌ها ساچمه‌ای بوده و درون مخزن یا دیگ قرار دارند تا چرخش آن راحت‌تر انجام شود. سائیده شدن بلبرینگ‌ها و یا زنگ زدگی آن‌ها باعث اشکال در چرخش دیگ می‌شود. این امر می‌تواند همراه با ایجاد سر و صدای زیاد در لباسشویی باشد. در این‌صورت، لازم است تا بلبرینگ‌ها تعویض شوند. در غیر اینصورت، ممکن است برخی دیگر از قسمت‌های لیاسشویی دچار آسیب شوند. از جمله این قطعات می‌توان به نیم دیگ، سه نظام، سبد و اجزای الکترونیکی اشاره کرد. مقاله آموزش تعویض بلبرینگ لباسشویی را مطالعه فرمایید.

 

بلبرینگ ماشین لباسشویی

 

تایمر یا بردهای الکترونیک

تایمر و یا بردهای الکترونیک قطعاتی هستند که به ترتیب در لباسشویی‌های مدل قدیمی و جدید وجود دارند. صدمه یا آسیب به هر یک از این قطعات، یکی از عوامل مؤثر در ایجاد تکان و لرزش ماشین لباسشویی است.

پیچ‌های حمل و نقل یا ترنسلیت

همان‌طور که از نام آن پیداست، این قطعات در هنگام حمل و نقل لباسشویی استفاده می‌شوند. حمل و نقل ایمن لباسشویی مستلزم استفاده این پیچ‌ها می‌باشد. این پیچ‌ها در قسمت پشت ماشین لباسشویی وجود دارند. این قطعات در امنیت بالای حمل و نقل و حفاظت از ماشین لباسشویی، نقش بسزایی دارند.
در زمان استفاده از لباسشویی، باید این پیچ‌ها را باز کرد و درپوش پلاستیکی در محل پیچ‌ها قرار داد. در غیر این صورت، باعث لرزش ماشین لباسشویی می‌شود.

وزنه‌های بالانس ماشین لباسشویی

این وزنه‌ها برای ایجاد تعادل در ماشین لباسشویی و در قسمت بیرونی دیگ قرار دارند. اگر به هر دلیلی این وزنه‌ها از جایگاه اصلی خود خارج شوند، تعادل دستگاه به هم خورده و درنتیجه شاهد تکان و لرزش ماشین لباسشویی خواهیم بود.

فلکه فولی یا آبکش

آبکش قسمتی در ماشین لباسشویی است که به شکل استوانه‌ای است. به منظور جلوگیری از سر خوردن لباس‌ها، برآمدگی‌هایی در آن وجود دارد. حرکت دورانی آبکش توسط فلکه فولی کنترل می‌شود. آسیب به این قطعه، می‌تواند از جمله دلایل تکان خوردن و ارتعاش ماشین لباسشویی باشد.

قطعه یا سنسور هال

نام دیگر این قطعه، تاکو یا سنسور هال است. این قطعه، پشت موتور قرار دارد. عملکرد صحیح موتور ماشین لباسشویی در زمان روشن بودن آن و انجام برنامه شستشو توسط این قطعه انجام می‌شود. معیوب بودن این قطعه، از دیگر عواملی است که می‌تواند در تکان خوردن و جابه جایی ماشین لباسشویی نقش داشته باشد.

۳ روش‌ آسان جهت جلوگیری از لرزش ماشین لباسشویی

۱- تراز کردن پایه‌های ماشین لباسشویی

همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد، تراز نبودن ماشین لباسشویی، از جمله عوامل مؤثر در ارتعاش ماشین لباسشویی است. جهت اطمینان از تراز بودن آن، روشی آسان وجود دارد. این روش، استفاده از تراز حباب دستی است. این ابزار، صاف بودن سطحی که لباسشویی روی آن قرار گرفته است را نشان می‌دهد. برای این منظور، کافیست با قرار دادن این ابزار در قسمت جلوی ماشین لباسشویی و سپس در قسمت فوقانی آن، تراز بودن سطح را بررسی کنید. چنانچه نتایج حاصل از این دو قسمت مانند هم نباشند، در واقع ماشین لباسشویی تراز نیست. بنابراین لازم است تا پایه‌های جلو و عقب لباسشویی را تنظیم کنید.

تراز پایه لباسشویی

۲- متعادل کردن بار داخل ماشین لباسشویی

چرخش یکنواخت انواع ماشین‌های لباسشویی، اعم از درب بالا و هم درب از جلو، به بار متعادل نیاز دارد. به عنوان مثال، در ماشین‌های لباسشویی درب بالا، لازم است که لباس‌ها به طور یکسان در مخزن مرکزی آن توزیع شده باشند.
در این ارتباط، باید به این نکته توجه داشت که صرفاً برای شستشوی یک تکه پارچه یا لباس سنگین، لباسشویی را روشن نکنید. این کار باعث افتادگی درام داخل لباسشویی می‌شود. همچنین، چنانچه یک یا دو تکه لباس برای شستشو دارید، چند تکه دیگر به آن اضافه کنید تا بار داخل درام یکنواخت شود.
اگر بار داخل درام لباسشویی متعادل نباشد، می‌تواند باعث ایجاد لرزش ماشین لباسشویی شود. اگر این اتفاق نیفتد، ممکن است درام به قسمت داخل ضربه وارد کند.

 

لرزش لباسشویی

۳- استفاده از پد ضد لرزش یا بالشتک‌های کوچک در اطراف ماشین لباسشویی

 

پدهای ضد لرزش برای جلوگیری از لرزش ماشین لباسشویی و کاهش سر و صدای ناخوشایندی که حین چرخش ایجاد می‌شود، استفاده می‌شوند. به این پدها، پد ضد پیاده روی هم می‌گویند. زیرا باعث جلوگیری از حرکت ماشین لباسشویی در زمان لرزش و ارتعاش آن می‌شوند.
استفاده از پدهای چوبی مستطیلی در قسمت زیرین پایه‌های ماشین لباسشویی و یا لنت‌ها یا بالشتک‌ها در اطراف دستگاه، می‌تواند تا حد زیادی در جلوگیری از این ارتعاشات و لرزش‌ها مفید باشد.

پد لاستیکی زیر لباسشویی

جمع‌بندی علت لرزش ماشین لباسشویی

در این مقاله، اطلاعاتی در مورد دلایل ارتعاش و لرزش ماشین لباسشویی و راه حل‌هایی برای رفع آن ارائه شد. توجه به این نکات و رعایت آن‌ها، می‌تواند باعث کاهش ضربه‌ها و تکان‌های شدید لباسشویی شده و دوام استفاده از دستگاه را افزایش دهد.
بُروز و ایجاد مشکل در عملکرد لوازم خانگی، از جمله لباسشویی، موضوع شایع این روزها در هر خانه‌ای است. استفاده مداوم از ماشین لباسشویی در طول زمان می‌تواند باعث فرسوده شدن قطعات و در نتیجه مشکلاتی در کارکرد صحیح این دستگاه ‌شود. برای تعویض این قطعات لازم است از تعمیرکاران حرفه‌ای و متخصص تعمیرسرا در این زمینه کمک بگیرید. تیم حرفه‌ای تعمیرسرا در این ارتباط می‌تواند خدمات مفیدی را به شما ارائه دهد.

 

۱۴۰۰/۰۹/۰۲

فرم ارسال نظر